Agenda
September 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Laatste nieuws
Hits: 1688

2x Goud ,1x zilver en 1x brons voor Schijfse schutters

Schijndel-  Afgelopen weekeinde waren vijf leden van handboogschutterij Nooit Volleerd uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap. Na een spannende wedstrijd mochten maar liefst vier van hen op het podium plaats nemen. Twee keer Nederlands kampioen in hun klasse, een keer zilveren en een keer een bronzen medaille.  Samen met Kaylin Kapitein telt de Schijfse handboogvereniging nu 3 individuele nationale kampioenen in een seizoen. Iets wat in de 60 jarige geschiedenis van de vereniging nooit eerder is voorgekomen. 

Al vroeg vertrokken de Schijfse schuttertjes zaterdag naar het Brabantse Schijndel. Hier schoten Bernadette Denissen, Brigitte en Johan Nouws en Conny Lauwen, ieder in hun eigen klasse, hun Nederlands kampioenschap. Bernadette Denissen is het afgelopen jaar door blessureleed noodgedwongen linkshandig gaan schieten. Naar jaren lang rechtshandig te hebben geschoten is dat alles behalve niet gemakkelijk. Dat dit haar goed afgaat bewees ze dit kampioenschap. Niemand kon haar zaterdag volgen en ze werd afgetekend Nederlands kampioen. Brigitte Nouws begon dit jaar naar een lange periode weer met schieten. Na een paar trainingen was de ambitie weer helemaal terug. Wedstrijden en trainen, Ze kreeg er weer echt zin in. Ook voor Brigitte waren zaterdag geen tegenstanders in staat haar niveau te benaderen. Zij werd de derde Nederlands Kampioen in 2015 voor de vereniging. 

Haar vader Johan Nouws  begon de wedstrijd eveneens prima. Na de eerste helft bezette ook hij de eerste plek. Enkele mindere series in de tweede helft zorgde ervoor dat de concurrentie langs zij kon komen. Een gelijke stand en dan worden de aantal tienen geteld. Halaas voor Johan bleek dat zijn tegenstander er eentje meer had weten te raken. Toch een mooie zilveren 2e plaats voor Johan. Conny Lauwen was het gehele seizoen een beetje uit vorm. Ook in de eerste helft leek het weer zo’n net niet wedstrijd te worden. De tweede helft was echter geheel voor Conny die na een inhaalrace een prima Bronzen 3e plek behaalde. Zondag was het de beurt aan Alexander Foesenek. Hij was als enige van de vereniging uitgenodigd deel te nemen in de hoogste klasse. Na een nerveuze eerste en een prima tweede helft eindigde Alexander in de middenmoot. Toch een heel knappe prestatie. Gefeliciteerd allemaal.

 

De scores waren als volgt; Alexander Foesenek,  heren klasse 1 217/228 punten. Conny Lauwen, dames klasse 4, 186/193, 3e plaats. Brigitte Nouws, dames klasse 4, 201/214, 1e plaats. Bernadette Denissen, dames veteranen klasse 2, 203/204, 1e plaats. Johan Nouws, heren klasse 2, 232/222, 2e plaats.