Agenda
September 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Laatste nieuws
Hits: 2346

 

Leden Nooit Volleerd op schietkamp naar Brilon

Brilon - Op 5 en 6 augustus 2015 zijn de leden van handboogvereniging Nooit Volleerd weer op hun jaarlijkse schietkamp gegaan. Net als vorig jaar was de bestemming ook dit jaar weer het Duitse Brilon. Een groot aantal van de leden lieten dit uitje niet aan zich voorbij gaan en verzamelden op woensdagochtend 5 augustus vroeg bij het Wapen van Schijf om vandaar uit naar Brilon te vertrekken. 

Eenmaal aangekomen werden snel de tenten opgezet om daarna zo snel mogelijk het bos in te trekken en 1 van de 2 schietroutes af te leggen in een poging zoveel mogelijk van de 3d doelen te raken, hier waren de schutters tot in de vroege avond mee zoet waarna ze zich vol overgaven konden storten op de welverdiende avondeten. Gezamenlijk brachten de schutters en aanhang dan de rest van de avond door in en rond de centrale tent waar weer de nodige drankjes en versnaperingen klaar stonden. Ondertussen hadden de vele jeugdschutters nog steeds niet genoeg van het handboogschieten en hebben zich tot aan het donker uitgeleefd met boog en larp pijlen op het nabijgelegen grasveldje. 

Het was laat in de nacht voordat de laatste groep schutters eindelijk naar hun tent ging om te proberen nog enigszins uit te rusten voor de komende 2de dag welke al om 8 uur 's ochtends zou beginnen met de persoonlijke verzorging en wel verdiende ontbijt. Daarna was het tijd voor het tweede parcours welke gedurende de ochtend afgelegd zou worden. Dit 2de parcours kenmerkte zich door het stevige klimwerk om van het ene doel naar het andere te komen maar zelfs dit kon onze schutters niet tegenhouden, al moest er wel zo nu en dan even uitgerust worden. 

Na vol trots ook het 2de parcours afgelegd te hebben wachtte de schutters nog het traditionele broodje worst vooraleer de tenten weer afgebroken moesten worden voor de terugreis naar Schijf voor de afsluitende gezamenlijke maaltijd, het bord friet met dit keer wel heel veel snacks.